Каталог товарів
Безкоштовно по Україні
Вхід
Реєструйся, щоб отримати перший бонус
Каталог
Знайти
Головна
Блог
Підготовка велосипеда до сезону в домашніх умовах
podgotov-vel-k-sezony.jpg

Підготовка велосипеда до сезону в домашніх умовах

18 Лютий 2020
Поділитися

Сезон не за горами, а значить пора подбати про своєму велосипеді. На цей раз ми підготували корисну добірку товарів, які спростять догляд за вашим велосипедом в домашніх умовах. Адже правильна і регулярна турбота гарантує збільшення терміну використання і додаткову безпеку при використанні вашого велосипеда.

Рекомендуємо перед сезоном ретельно оглянути велосипед і все його вузли на предмет несправностей.

Догляд за ланцюгом

Якщо ваш велосипед перед зимовим зберіганням не проходив технічне обслуговування, слід в першу чергу звернути увагу на ланцюг.

Визначити стан ланцюга можна за допомогою вимірника зносуPart Tool.

Якщо ланцюг сильно зносилася, краще замініть її, в іншому випадку, буде зношуватися вже касета, і вам доведеться міняти обидва вузла, а не тільки ланцюг. Щоб вибрати відповідну ланцюг, вам потрібно знати кількість зірочок на касеті. Серед всіх виробників велоцепей ми рекомендуємо звернути увагу наKMC, Які підходять до касет 6-12 швидкостей.

Ну а якщо раптом в минулому сезоні ви не їздили далі булочної, то, швидше за все, ваша ланцюг ще прослужить і в цьому сезоні. Але для цього дуже важливо перед сезоном очистити ланцюг спеціальним очищувачемIce Toolzдля того, щоб видалити залишки старого мастила, пилу і піску.

Щоб полегшити процес очищення, ми рекомендуємо вибрати відповідну цепемойку від виробниківPakt PoolабоIce Toolz. Після очищення ланцюга її потрібно гарненько просушіть.Чістую і суху ланцюг обов'язково змастити, завдаючи в кожну ланку невелику кількість мастила для тихої і коректної роботи.

Мастила за своїм призначенням бувають для різних погодних умов, а по консистенції - рідкі і аерозольні. Якщо на вулиці сухо, то для такої погоди підійде мастилоFinish Line TeflonPlus абоIce Toolz. Якщо ви любите їздити по грунтах, то вам потрібна мастилоFinish Line Wax. При вологих погодних умовах варто звернути увагу наFinish Line Wet Lube. Вона буває щез керамічними присадками, Які витісняють пил і бруд з ланцюга.

І звичайно, потрібно згадати про універсальну мастиліSmoove. Її склад - це рідка парафінова емульсія, яка не буде притягати пил і бруд. Вона допоможе зменшити знос і продовжить термін служби ланцюга.

Правильно підібрана мастило - це запорука довгострокової і якісної роботи.

Гальма і колодки

Перед початком сезону слід перевірити колодки на знос, так як вони безпосередньо відповідають за вашу безпеку на дорозі. Справні гальма і нові колодки дають впевненість при будь-яких умовах катання і при спусках в першу чергу. Визначити стан ви можете самостійно. Якщо знос колодок гальм вібрейки видно візуально, то при механічному і гідравлічному гальмуванні, колодки для огляду варто демонтувати. Гальмо після тривалого простоювання може видавати неприємний скрип приактивній роботі. Швидше за все це свідчить про те, що обід брудний. Його область контакту потрібно протерти спиртовим розчином.

Перевірте, щоб колодки рівно знаходилися в своїх посадочних місцях і не торкалися до обода без натискання на гальмівну ручку. Для цього вам знадобитьсямультитул. Не забудьте перевірити і сам ротор на чистоту. У режимі вільного ходу відбувається тертя - ротор може виявитися кривим. Цю проблему легко можна усунути в веломастерні.

колеса

Перед тим, як ви зберетеся кудись поїхати, перевірте тиск в шинах. Це можна зробити за допомогою електронного манометра. Якщо тиск низький і шини м'які, підкачайте їх насосом. Ми рекомендуємо завжди з собою мати компактнийнасосв дорогу іремонтний комплект, Який включає в себе латки, клей і бортіровочним лопатки.

Чистка (миття) велосипеда

Тепер поговоримо про естетику, адже улюблений кінь повинен бути завжди чистим. У суху погоду потреба в мийці виникає рідко, а ось у вологу погоду велосипед цього потребує постійно. Для миття в ми рекомендуємо шампуньFinish Line Super Bike Wash, Який легко змиє бруд, пил і залишки мастила. А щоб полегшити процедуру, ми рекомендуємо набір щітокFinish Line Easy-Pro Brush Set 5абоPart Tool.

Догляд за виделкою

Вилка не вимагає частого втручання, але догляд за нею вкрай важливий. Протирайте ноги вилки сухою серветкою, видаляючи зайву мастило, пил і налиплу бруд. Важливо, щоб вони не потрапляли всередину. Розбирати її самостійно ми не рекомендуємо, якщо звичайно ви не володієте належної кваліфікації. З цим краще впорається веломеханікі. Якщо ж вилка потребує технічного обслуговування, то механік зможе перевірити стан ущільнювачів і сальників, які періодично потребують заміни.

Виконувати всі ці процедури - обов'язок кожного велосипедиста. Чистий, змащений і доглянутий велосипед принесе задоволення під час катання і прослужить вірою і правдою багато сезонів. Якщо ви не хочете морочитися з цим питанням, то ми завжди будемо раді вас бачити в наших майстернях. Ознайомитися з усім переліком і вартістю робіт ви можететут.

footer logo
copyright © 2021 all rights reserved
Слідкуйте за нами:
Профіль
Порівняння
Вибране
Кошик