Каталог товарів
Безкоштовно по Україні
Вхід
Реєструйся, щоб отримати перший бонус
Каталог
Знайти
Головна
Блог
Як обрати покришки для різних умов катання
blog-pokry2.png

Як обрати покришки для різних умов катання

2 Червень 2022
Поділитися

У багатьох велосипедистів, які не встигли оволодіти достатнім досвідом катання на байку, під час заміни гуми часто постає питання — яку обрати?

А так як різновидів покришок дуже багато, то і складнощів із їх вибором у велосипедиста може бути не менше.

Давайте розбиратись.

Умовно типи покришок можна поділити на три прості категорії:

Слік - покри, які використовують для їзди по дорогам з гарним, або відносно гарним покриттям. Покри такого типу встановлюють на сіті байки, круізери, туристичні дорожні велосипеди та шосейні спортивні.

Напівслік - покри, які встановлюють на велосипеди, що використовуються у змішаних умовах для більшої універсальності. Тут слід зауважити, що вони не будуть на 100% ефективними а ні на дорозі, а ні за її відсутності. Проте вони справді дадуть можливість комфортно міксувати різні типи покриттів.

Ну і гума з протектором.

Вона актуальна для тих, хто любить катати бездоріжжям та нехтує асфальтованими дорогами. Маунтін байк, циклокрос, гревел, турінг - всі ці слова, це назви типів велосипедів, на які встановлюються подібні покри.

А як бути з товщиною?

Можна обирати за наступними критеріями:

Чим товща гума - тим вища у неї проходимість та амортизація, але з товщиною страждає і швидкість розгону та їзди. Чим тонша гума - тим простіше розганяється байк, зростає його швидкість, але майже повністю відсутня амортизація та можливість виїжджати на бездоріжжя.

Проте, незважаючи на вищезазначені тези, існує багато суперечок стосовно залежності швидкості від товщини у деяких діапазонах розмірів гуми.

Камера, або безкамерка?

Тут, на нашу думку, все просто. Якщо колеса вашого байку готові до безкамерного використання - то однозначно треба!

На безкамерній системі у велосипеда відчутно зростає накат та знижується мінімальний тиск, на якому можна їздити. А також значно знижується ризик залишитись зі спущеним колесом у разі прокола. Адже герметик здатен заклеїти майже будь-який отвір, крім великих порізів.

Як ви бачите, тема з вибором покришок - штука дуже індивідуальна та потребує серйозного підходу. Якщо вам важко вирішити, яку саме гуму обрати, обов'язково звертайтесь до нас за консультацією

Ми завжди будемо раді вам допомогти з цим чи купою інших питань онлайн або наших магазинах.

footer logo
copyright © 2021 all rights reserved
Слідкуйте за нами:
Профіль
Порівняння
Вибране
Кошик