Каталог товаров
Бесплатно по Украине
Вход
Регистрируйся, чтобы получить первый бонус
Каталог
Найти
Главная
Блог
Як обрати жіночий велосипед
blog-28-10-22-wmns-png.png

Як обрати жіночий велосипед

28 Октября 2022
Поделиться

Який велосипед купити жінці? Серед безлічі моделей інколи складно обрати той самий — зручний, якісний та красивий. Деякі виробники спрощують завдання та пропонують саме жіночі велосипеди. А ми допоможемо зрозуміти, чим такі велосипеди відрізняються від чоловічих та як обрати жіночий велосипед і катати з комфортом.

Жіночі моделі велосипедів мають конструктивні відмінності, створені з урахуванням фізіологічних та анатомічних особливостей будови жіночого тіла. Зазвичай жіночі велосипеди представлені у лінійках гірських та міських байків, а от у шосейниках та гравійниках таких модифікацій менше.

Геометрія рами

Найбільш яскраво виражена відмінність — нижча верхня труба, аби не доводилося високо закидати ногу при посадці. На велосипеді зі значно заниженою рамою (як-от на круїзерах) зручно їздити у сукні чи спідниці.

Загалом байки для жінок мають зменшений передній трикутник рами. Веловиробники порівнювали середньостатистичні дані співвідношення довжини рук до довжини ніг жінок і чоловіків та виявили, що зазвичай у жінок руки коротші. Тому верхня труба жіночого велосипеда вкорочена — це дозволяє не тягнутися до керма та мати більш пряму посадку, не навантажуючи спину.

Часто можна зустріти шосейні та гірські жіночі велосипеди із вкороченою поперечною трубою — це забезпечує трішки нижчу посадку та зручніше керування велосипедом, особливо якщо це стосується швидкої або агресивної їзди. На фото нижче добре видно різницю між чоловічою рамою Cannondale TRAIL 7 (зліва) та жіночою Cannondale TRAIL 7 Feminine (справа).

cannondale-mn-wmn-sizes.jpg

Сідло

Сідничні кістки жіночого тазу розташовані ширше, ніж у чоловіків, тому для жінок виготовляють більш широкі сідла — таке рішення забезпечує комфортну посадку.

IMG_0007.jpg

Кермо

Зазвичай на жіночому байку встановлюється більш вузьке кермо для зручнішого хвату та легшого управління.

22-wct3-action-12.jpg


Обрати і купити жіночий велосипед своєї мрії можна на сайті або ж завітавши в один з наших магазинів у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі або Івано-Франківську. Ласкаво просимо до нашої велоспільноти!

footer logo
copyright © 2021 all rights reserved
Следите за нами:
Профиль
Сравнение
Избранное
Корзина