Каталог товаров
Бесплатно по Украине
Вход
Регистрируйся, чтобы получить первый бонус
Каталог
Найти
Главная
Блог
Підбираємо розмір: як зняти із себе мірки
blog-mirky-2.png

Підбираємо розмір: як зняти із себе мірки

15 Марта 2024
Поделиться
Щоб велопоїздки були комфортними, варто правильно підібрати розмір одягу, взуття та аксесуарів. У різних виробників розмірна сітка може дещо відрізнятися, тому дуже важливо точно знати свої параметри. Як правильно знімати із себе мірки — розкажемо далі.

Найбільш зручно знімати мірки за допомогою сантиметрової стрічки, проте за її відсутності можна скористатися мотузкою та лінійкою.

Одяг

Щоб отримати точні результати, вимірюйте свої параметри поверх спідньої білизни. Стійте прямо, не сутулячись та не згинаючи ноги в колінах. Вимірювальна стрічка має прилягати до тіла щільно, але без натягу.

Верх

Для того, щоб підібрати розмір джерсі, футболки, вітрівки тощо визначте об’єм грудей і талії. Тримайте вимірювальну стрічку строго горизонтально.

1-zag-mirky.png

Об’єм грудей вимірюється по точках, що виступають найбільше.

2-mirky-hrudy.png

Об’єм талії вимірюється у найвужчому її місці. Рекомендуємо тримати стрічку злегка вільно, залишаючи невеликий запас.

3-poyas.png

Низ

Для визначення розміру окрім об’єму талії потрібно знати об’єм стегон та довжину ніг.

5-vnutr-shov.png

Станьте рівно, тримаючи стопи разом. Виміряйте об’єм стегон у найширшому місці.

4-stehna.png

Щоб виміряти довжину ніг, тримайте стрічку вертикально та прикладіть її до внутрішньої сторони ноги. Виміряйте довжину від промежини до щиколотки.

5-vnutr-shov.png

Взуття

Щоб визначити розмір взуття, необхідно виміряти довжину та ширину ступні. Для цього вам знадобиться аркуш паперу, олівець та лінійка.

Покладіть аркуш на підлогу впритул до стіни. Важливо використовувати рівні поверхні, аби вимірювання були точними!

Зверніть увагу: робіть заміри сидячи або стоячи залежно від стилю їзди. Якщо ви обираєте взуття для активного педалювання сидячи (шосе, гревел, крос-кантрі тощо), то заміри стопи потрібно робити також у сидячому положенні. Якщо ж ви полюбляєте агресивний стиль зі стрибками, проїжджаєте нерівності дороги навстоячки або ж часто використовуєте веловзуття як туристичне, то міряйте стопу стоячи.

Поставте ногу на аркуш, притуливши п’яту до стіни. Тримаючи олівець строго перпендикулярно до підлоги, відмітьте довжину стопи.

0-stupnya.png

Розверніть аркуш та поставте стопу зовнішньою частиною до стіни, як показано на схемі. Тримаючи олівець строго перпендикулярно до підлоги, відмітьте ширину стопи

0-stupnya-1.png

Рекомендуємо вимірювати обидві стопи, і якщо заміри будуть дещо відрізнятися — орієнтуйтеся на більше значення.

Рукавички


Для того, щоб підібрати розмір рукавичок, необхідно виміряти обхват долонь: обгорніть вимірювальною стрічкою кисть біля основи чотирьох пальців, як показано на схемі. Порівняйте отримані значення з таблицею розмірів виробника.

Деякі виробники також позначають і довжину рукавичок. У такому разі виміряйте довжину від зап’ястя до кінчика середнього пальця.

6-_ruka.png

Як і у випадку з вимірюванням стоп, робіть заміри обох рук та орієнтуйтеся на більші значення.

Утеплювачі

Щоб дізнатися розмір утеплювача для рук, виміряйте окружність біцепса та передпліччя, злегка зігнувши руку.

Якщо ж ви обираєте утеплювач для ніг, вам потрібно визначити окружність ноги, приклавши вимірювальну стрічку на 10 см вище колінної чашечки, а також виміряти окружність литки.

7-utepl.png

Порівняйте отримані результати з розмірною сіткою виробника.

Шоломи

Визначте розмір окружності голови, приклавши вимірювальну стрічку на 2 см вище брів. Зазвичай на шоломах вказаний розмір у сантиметрах, тож підбирайте розмір саме за цими значеннями.

sholom.jpg

Використовуйте таблиці розмірів тих виробників, чий одяг чи взуття ви обираєте. Таблиці представлених у нас брендів можна переглянути тут.

footer logo
copyright © 2021 all rights reserved
Следите за нами:
Профиль
Сравнение
Избранное
Корзина